Hypnose ?
Vele mensen denken dat, als je zegt dat je hypnotiseur bent, dat je je bezig houdt met mensen te laten dansen als een gans of lopen ze laten vastplakken aan hun stoel. Ondertussen is het gelukkig zo dat de kracht hypnose meer en meer in de gewone geneeskunde erkend wordt. Er worden voor diverse doeleinden wonderbaarlijke resultaten geboekt in verschillende ziekenhuizen.
Er wordt nog steeds sceptisch naar hypnose gekeken. Waarschijnlijk omdat het grotendeel van de mensen niet weet hoe hypnose eigenlijk werkt. Eigenlijk is het in 1 korte zin uit te leggen. Het permanent veranderen van de gewoontes (herprogrammeren) in het onderbewustzijn (je menselijke computer).
Een hypnotiseur kan je onmogelijk dingen laten doen, die je normaal ook nooit zou doen. Je blijft in controle. De dingen die je wil veranderen, moeten je eigen keuze zijn. Onder hypnose kunnen we wel persoonlijke informatie te weten komen. Echter zijn wij ook gebonden aan een etische code en gebruiken wij onze kennis en expertise enkel voor de nodige toepassing. Het oplossen van een probleem van de cliënt.
Indien de cliënt toch twijfels heeft, mag hij gerust gebruik maken van zijn/haar smartphone om de hele sessie op te nemen.
Controle verliezen ?
De meeste van de mensen komen net omdat ze de controle verloren zijn. Ze komen naar ons om de controle terug te vinden.
Kan ik me na de sessie nog iets herinneren ?
Je hoort alles en je voelt alles. Toch voelt iedereen de sessie anders aan. En is iedere sessie anders van inhoud. Dit hangt grotendeels af van het gestelde probleem.
Wat is het verschil tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn ?
Het bewustzijn is alles waarmee we bewust bezig zijn. Praten, luisteren, denken, dingen beslissen, de dingen waarop wij ons focussen en onze aandacht aan schenken.
Het onderbewustzijn is alles wat we doen zonder dat we er onze aandacht op richten. Ons gevoel. We denken niet na als we dingen doen met ons onderbewustzijn. Het bepaalt ons gedrag, onze gewoontes. Al onze handelingen waar we niet over nadenken. (zwemmen, fietsen, autorijden, tanden poetsen, etc .). Het onderbewustzijn is ook het gedeelte wat blijft werken bij een gewonde, na een ongeval, die buiten bewustzijn is. Of de stem die je hoort bij iemand die praat in zijn/haar slaap.
Hebben hypnotiseurs beroepsgeheim ?
Wij gaan discreet om met alle informatie van de cliënt. Alles blijft strikt vertrouwelijk en hoort onder ons beroepsgeheim. Wij respecteren het welzijn en de vrije keuze van de cliënt. Omwille van beroepsgeheim, geven wij ook geen gegevens als referentie !!
Mag ik iemand meebrengen naar de sessie ?
Daar elke externe factor invloed heeft, tijdens het werken in het onderbewustzijn, werken wij altijd 1-op-1. Hierdoor kunnen we de aandacht rechtstreeks en direct op het gestelde probleem richten.
Is er een vorm van garantie ?
U krijgt de garantie dat wij altijd proberen te helpen, als we de mogelijkheid zien. Indien dit niet het geval is, zullen wij dit voor het begin van de sessie aanhalen en zullen wij ook niets aanrekenen. Dan houden wij het op een informatief gesprek en trachten wij verder raad te geven.
Wat voel je eigenlijk tijdens de hypnose ?
Dat verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft een ander gevoel. Sommige mensen zijn zich helemaal bewust van wat er gezegd wordt of wat er rondom zich gebeurt. Anderen zullen van ver een stem horen. Sommige ervaren een gevoel van intense ontspanning anderen voelen dit minder. Veel hangt ook af van het inbeeldingsvermogen of voor welk probleem de cliënt zich aanmeldt.
Is het waar dat ik zo ga rondlopen zoals ik de mensen tijdens en show op tv zie ?
Dat is showhypnose. Het wordt gemaakt voor entertainment. Er wordt vooral gezorgd voor het vermaak van de mensen in de zaal of televisiekijkers. Tijdens een sessie worden deze dingen helemaal niet toegepast. Ze zijn nutteloos voor het oplossen van een probleem.
Kan ik blijven vastzitten in hypnose ?
Kortweg … neen. Iedereen komt uit hypnose. Enkel wanneer de cliënt kiest om in hypnose te blijven (en dit kan, want hypnose is een heel fijn gevoel). In dit geval zal de hypnose automatisch overgaan naar een natuurlijke slaap. Bij het wakker worden is de hypnose dan helemaal afgelopen. Dus, je komt altijd uit hypnose.
Kan je iedereen hypnotiseren ?
De hypnotiseur begeleid je naar een staat van hypnose, waar je uiteindelijk zelf voor zorgt. Dit kan enkel bij personen die zich concentreren en de instructies van de hypnotiseur goed opvolgen. Een goed voorstellingsvermogen maakt dit echter eenvoudiger. Een goede opvolging van de instructies, gegeven door de hypnotiseur, maakt het dan ook mogelijk om problemen op te lossen.
Hoe zoekt de hypnotiseur de oorzaak ? Waarschijnlijk door 101 vragen te stellen ?
De oorzaak is voor ons niet van belang. Het probleem is gecreëerd door het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn kan dit ook zelf terug oplossen. Tijdens de sessie helpen wij het onderbewustzijn om dit dan ook te doen.
Hoeveel sessies moet ik volgen ?
Hypnose is een kortdurende maar zeer effectieve behandeling in vergelijking met andere psycho- of gedragstherapie. Meestal is 1 sessie voldoende. Dit komt door het rechtstreeks contact met het onderbewustzijn. Hierdoor zijn de wijzigingen per direct.
Zal mijn verleden opgehaald worden ?
Dit zal enkel gedaan worden, als dit specifiek besproken is. De regressie-technieken worden niet standaard gebruikt, daar deze vaak pijnlijke en zware herinneringen naar boven halen en ze zelden nodig zijn voor onze huidige zeer effectieve technieken die wij gebruiken.
Kan het echt in zo weinig sessies ?
Tijdens het intake gesprek zal het allemaal duidelijk worden, waarom hypnose op zeer korte tijd resultaat biedt. Meerdere sessies zijn meestal overbodig en waarom zouden wij de cliënt aan het lijntje houden , als we hem/haar echt snel kunnen helpen. Bij hypnose bereik je zeer snel resultaat omdat er rechtstreeks in het onderbewustzijn veranderingen worden aangebracht. We slaan de pep-talk die tijdens vele andere therapieën worden gebruikt gewoon over. We praten rechtstreeks en effectief tegen het onderbewustzijn.